YLANG YLANG YAĞI


Cananga odorata isimli ağacın hoş kokulu çiçeklerinden elde edilen bir yağdır. Bitki, Güneydoğu Asya yağmur ormanlarında yetişen, bölgeye özgü bir ağaçtır. Ağacın parlak, sivri yaprakları bulunur. Ağaçtan yıldız biçiminde çiçekler elde edilir. Bitki üzerindeki bu çiçeklerden damıtma yoluyla elde edilen yağa ylang ylang yağı adı verilir.

Afrodizyak etkili bu yağ, antidepresan, antiseptik ve tansiyon düşürücü gibi çeşitli özelliklere sahiptir. Yatıştırıcı ve sakinleştirici etkisi ile stres durumlarında kullanılabilir. Aromaterapilerin en temel yağlarından biridir. Cilt bakımı yapan merkezlerde sıklıkla kullanılan bu yağ, özellikle aknelerde etkilidir. Cilde faydalı olmasından dolayı doğal olarak saç derisine de etki eder ve saç bakım ürünlerinin üretiminde kullanılır.

Faydaları nelerdir?

  • Sinir sisteminin etkisine dayanan streslerde, öfke nöbetlerinde, korku ve panik atak durumlarında oldukça etkili bir yağdır.
  • Kadınlarda özellikle regl dönemlerinde yaşanan sıkıntı ve stres üzerinde etkilidir.
  • Ciltte özellikle yüz bölgesinde üretilen fazla yağın dengelenmesinde ylang ylang yağı oldukça etkilidir. Yağın dengelenmesi ile beraber dolayısıyla akne sorununa çözümdür.
  • Cildin nem dengesini sağlar hem de yumuşak olmasına yardımcı olur.
  • Saç bakımında kullanıldığında, kırık saç uçlarında iyileştirme etkisi vardır. Sadece 1-2 damla ylang ylang yağı bunun için yeterli olacaktır. Kırıkları tedavi ettiğinden saçın uzamasında da olumlu etkiler gösterir.
  • Hormonların dengelenmesinde, salgılanmalarında düzenleyici etkisi bulunur. Afrodizyak etkili olan bu yağ hem kadınlarda hem erkeklerde enerji vericidir. İktidarsızlığa çözüm olabilir.
  • Epilepsi krizlerinde rahatlatıcı ve yatıştırıcı etkisi olduğu, İngiltere’de yapılan bir araştırma ile tespit edilmiştir. Özellikle kriz öncesinde hastaya koklatılırsa krizin önüne geçilebilir.
  • Banyo yapılan suyun içine bir miktar ilave edildiğinde ya da masaj yağına eklendiğinde rahatlatıcıdır.
  • Cildinizi nemlendirmek için kullandığınız her türlü bitkisel yağın içerisine ilave ederek, tedavinin daha hızlı etki göstermesini sağlayabilirsiniz.

 

Sizde YLANG YLANG yağı içeren ürünler için FASON ÜRETİM yaptırmak isterseniz buraya tıklayarak iletişime geçmeniz yeterli. +90 312 309 27 06 numarasını hafta içi 09:00-18:00 arası arayabilirsiniz.

Fason üretim yaptığımız diğer tüm ürünlerimizi incelemek / numune sipariş vermek için burayı tıklaya bilirsiniz.

Sorularınız için info@daglarkozmetik.com adresinden iletişime geçebilirsiniz.

Haberler

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

    WeCreativez WhatsApp Support
    Müşteri temsilcimiz en kısa sürede cevap vericektir.
    👋 Nasıl yardım edebilirim?