SUSAM YAĞI FAYDALARI


Pedaliaceae familyasına ait olan ve bilimsel adı Sesamum indicum olan susam, yıllık bir bitkidir. Daha çok Afrika’da yetiştirilen susam bitkisinin tohumlarından elde edilen susam yağı, fosfor, bakır, çinko, kalsiyum, demir, manganez, selenyum, E ve B6 gibi vitaminler ve mineraller açısından çok zengindir. Başta cilt bakım ürünleri olmak üzere pek çok üründe kullanılan susam yağının faydaları aşağıda ki gibidir ;

– Cilt pullanmalarını, dökülmelerini ve kızarıklığını giderir.
– Cilte meydana gelen yara, kesik ve yanıklar yardımcıdır.
– Ciltteki siyah noktalar, iltihaplı sivilceler ve aknelerin giderilmesinde yardımcıdır.
– Ciltte mantar oluşumunun önüne geçebilir.
– Ağızdaki zararlı bakterilerin önüne geçer.
– Ağız ve diş etlerinin sağlıklı kalmasına yardımcı olur.
– Kemikleri güçlendirir.
– Güneşin zararlı ışınlarından korur.
– Susam yağı masajı bebeklerin sağlıklı gelişimine katkı sağlar.
– Bebeklerde uygun uykuyu tetikler.
– Stres ve kaygıyı yatıştırır.
– Baş ağrıları ve özellikle migren ağrılarında etkilidir.
– Egzama ve sedef hastalığı semptomlarını hafifletir.
– Kadınlarda selülit sorununa iyi gelir.
– Saçın doğal rengini korumaya yardımcı olur.

Sizde Fason Kozmetik Üretimi yapmak istiyorsanız buraya tıklayarak iletişime geçmeniz yeterli. +90 312 309 27 06 numarasına hafta içi 09:00-18:00 arası arayabilirsiniz.

Sorularınız için info@daglarkozmetik.com adresinden iletişime geçebilirsiniz.

Fason üretim yaptığımız diğer tüm ürünlerimizi incelemek / numune sipariş vermek için burayı tıklaya bilirsiniz.

#fasonkozmetikuretimi #fasonuretim #kozmetikuretimi

Haberler

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

    WeCreativez WhatsApp Support
    Müşteri temsilcimiz en kısa sürede cevap vericektir.
    👋 Nasıl yardım edebilirim?