PHENOXYEHANOL ALKOL MÜDÜR?


1950’li yıllardan beri yaygın olarak kullanılan, kozmetik alanında da yaygın olarak kullanılan bir aromatik eterdir.
Parabenlere çok iyi bir alternatiftir formaldehit salınımı yapmaz bu nedenle ürünlerin mikrobiyolojik stabilitelerini korumaktaki en güvenli koruyuculardan bir tanesidir. Tüm kozmetik ürünler için ve Dünya çapında onaylanan bir koruyucudur. Yönetmelik gereği maksimum kullanım oranı %1’dir. Çalışmalar ve günümüze kadar elde edilen tüm veriler phenoxyethanolün oral (ağız) ve dermal (cilt) yol ile alınması durumunda toksik olmadığını göstermiştir.

Phenoxyethanolün güvenirliği CIR (Cosmetic Ingredient Review) Expert Panel tarafından birçok defa değerlendirilmiştir. Bu panel phenoxyethanol ile ilgili tüm akademik yayınları, bilimsel kaynakları, tıbbi vakaları ve ayrıca bilimsel kaynaklara dayandırılmayan çalışmaları ve verileri inceleyerek phenoxyethanolün kozmetik koruyucusu olarak güvenilir bir içerik olduğu sonucuna varmıştır.

European Economic Community (EEC) Cosmetics Directive tarafından onaylanan kozmetik koruyucular listesindedir.

Fason üretim yaptığımız pek çok müşterimizden krem, şampuan vb. ürünler için koruyucu olarak kullandığımız phenoxyethanolün alkol olup olmadığı ile ilgili sorular alıyoruz. Phenoxyethanol (IUPAC adıyla 2-Phenoxy-1-ethanol) alkol değil eterdir, dolayısıyla alkol özelliği göstermez. Yapısı da (C2H5)O(C6H5) şeklindedir. Sınırlar dahilinde kullanıldığında sorun teşkil etmemektedir. Dağlar Kozmetik olarak kullandığımız her bir hammaddenin formülasyonlardaki miktarlarının Kozmetik Mevzuatına uygunluğunu sizler için değerlendiriyoruz. Alanında uzman ekibimiz ile sağlığınızı her şeyden önde tutuyoruz.

Siz de Fason Kozmetik Üretimi yaptırmak istiyorsanız buraya tıklayarak iletişime geçmeniz yeterli. +90 312 309 27 06 numarasını hafta içi 09:00-18:00 arası arayabilirsiniz.

Sorularınız için info@daglarkozmetik.com adresinden iletişime geçebilirsiniz.

Fason üretim yaptığımız diğer tüm ürünlerimizi incelemek / numune sipariş vermek için burayı tıklaya bilirsiniz.
#ankarafason #ankarafasonkozmetiküretimi #ankara #fason #kozmetik #uretimi #üretimi #uretim #üretim #kozmetik #firmaadınauretim #firmaadinaüretim #kendimarkamlauretim #kendimarkamlaüretim #fasonserumuretimi #fasontirnakserumuuretimi #fasonkişiselbakımurunleriuretimi

Adana Fason Kozmetik ÜretimiAnkara Fason Kozmetik ÜretimiAntalya Fason Kozmetik ÜretimiFason Kozmetik ÜretimFason Kozmetik ÜretimiHaberlerİstanbul Fason Kozmetik Üretimİzmir Fason Kozmetik ÜretimiTürkiye Fason Kozmetik Üretim

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

    WeCreativez WhatsApp Support
    Müşteri temsilcimiz en kısa sürede cevap vericektir.
    👋 Nasıl yardım edebilirim?