Fason üretimin birçok faydası olduğu kadar riskleri de vardır. Şirketler, üretimlerini başka şirketlere yaptırmaları için birçok neden buluyor . Ancak şirket dışında üretim yapmanın birçok riski vardır. Şirketler, sözleşmeli üreticilere karar vermeden önce temel yetkinliklerini belirlemelidir. Bir şirketin yetkinlikleri, onları pazarda rekabetçi kılan şeydir . Bir şirket, başka bir şirketin kendilerini kontrol etmesine izin verirse, bu avantajı kaybeder.

Şirket, fason üretime karar verirken, faydaları ve ilgili riskleri tartmalıdır. Küçük şirketler için fason üretim iyi bir iş stratejisi olmayabilir . Yeni pazarlara açılmaya çalışan büyük şirketler için fason üretim iyi bir seçim olabilir.

 

Riskler

Kontrol Eksikliği : Bir şirket, başka bir şirketin ürünlerini üretmesine izin veren sözleşmeyi imzaladığında, o ürün üzerindeki önemli miktarda kontrolü kaybeder. Sadece fason imalatçıya stratejiler önerebilirler; onları uygulamaya zorlayamazlar.

İlişkiler : Şirketin fason imalatçısı ile iyi bir ilişki kurması zorunludur. Şirket, üreticinin başka müşterileri olduğunu akılda tutmalıdır. Onları rakiplerinden önce kendi ürünlerini üretmeye zorlayamazlar. Çoğu şirket, üreticiyle uyumlu bir şekilde çalışarak ve ek işlerle iyi performans ödüllendirerek bu riski azaltır.

Kalite Endişeleri : Bir sözleşmeye girerken, şirketler üreticinin standartlarının kendi standartlarıyla uyumlu olduğundan emin olmalıdır. Ürünleri test ettikleri yöntemleri iyi kalitede olduklarından emin olmak için değerlendirmelidirler . Şirket, bu standartları karşılayan iyi tedarikçilere sahip olmak için fason üreticiye güvenmek zorundadır.

Fikri Mülkiyet Kaybı : Bir sözleşmeye girerken, bir şirket formüllerini veya teknolojilerini ifşa ediyor. Bu nedenle bir şirketin temel yetkinliklerinden hiçbirini fason imalatçılara vermemesi önemlidir . Bir çalışanın bu tür bilgileri bir bilgisayardan indirip çalması çok kolaydır.

Dış Kaynak Kullanımı Riskleri  : Düşük maliyetli ülkelere dış kaynak kullanımı çok popüler hale gelmesine rağmen, dil engelleri, kültürel farklılıklar ve uzun teslim süreleri gibi riskleri de beraberinde getirmektedir.  Bu, sözleşmeli üreticilerin yönetimini daha zor, pahalı ve zaman alıcı hale getirebilir.

Kapasite Kısıtlamaları : Bir şirket, fason imalatçının işinin büyük bir bölümünü oluşturmuyorsa, yüksek üretim dönemlerinde diğer şirketlere göre önceliklerinin kaldırıldığını görebilirler . Bu nedenle ihtiyaç duydukları ürünü ihtiyaç duydukları anda elde edemeyebilirler.

Esneklik ve yanıt verme kaybı :Üretim tesisi üzerinde doğrudan kontrol olmaksızın şirket, tedarik zincirindeki aksaklıklara yanıt verme yeteneğinin bir kısmını kaybedecektir. Ayrıca, talep dalgalanmalarına yanıt verme yeteneklerine zarar vererek müşteri hizmetleri seviyelerini riske atabilir.

Fiyatlandırma  : İkinci bir şirketin eklenmesi ve elde edilecek ikinci kar marjı , ürüne maliyet ekler. Etki, ya müşteriye daha yüksek satış fiyatında ya da şirket için azalan kar marjında ​​görülür.

Uluslararası bağlamda, fason imalatçı olarak yabancı bir yan kuruluş kurmak, ana şirket için, fason imalatçının faaliyetlerine bağlı olarak, genel vergi yükümlülüklerini azaltmalarına ve karlarını artırmalarına olanak tanıyan avantajlı vergi avantajlarına sahip olabilir. Bu gerçek bir korumacılık biçimidir.

 

 

 

 

Sizde Fason Kozmetik Üretimi yapmak istiyorsanız buraya tıklayarak iletişime geçmeniz yeterli. +90 312 309 27 06 numarasına hafta içi 09:00-18:00 arası arayabilirsiniz.

Sorularınız için info@daglarkozmetik.com adresinden iletişime geçebilirsiniz.

Fason üretim yaptığımız diğer tüm ürünlerimizi incelemek / numune sipariş vermek için burayı tıklaya bilirsiniz.

#fasonkozmetikuretimi #fasonuretim #kozmetikuretimi

 

 

    × Whatsapp İletişim Available from 08:00 to 18:00 Available on SundayMondayTuesdayWednesdayThursdayFridaySaturday